Komili

Daha Bakımlı ve Yumuşak Eller İçin İpuçları

Gün içinde pek çok farklı yüzeyle temas ediyoruz, haliyle hijyen sağlamak için ellerimizi sık sık yıkıyor, hatta ıslak mendiller gibi alternatif temizlik yöntemlerini kullanıyoruz. Bu sayede ellerimizin temizliğini sağlasak ve sağlığımızı korusak da gün içinde su, sabun ve çeşitli temizleyicilerle temas eden ellerimiz ister istemez kuruyor, hatta çatlıyor. 

Neyse ki aşınan cilt bariyerimizi güçlendirmek ve ellerimizin yumuşaklığını korumak için yapabileceğimiz pek çok şey var!

1. Cilt dostu bir sabun kullanın

Ellerinizin bakımlı ve yumuşak görünmesi için atmanız gereken ilk adım, cildinizin yıpranmasını önlemek! Ağır kimyasallar, aşındırıcı maddeler ve cildin kurumasına sebep olan bileşikleri içeren sabunlar, tek yıkamada bile cilt bariyerini aşındırarak cildin nemini kolayca kaybetmesine sebep olur. Nemini kaybeden cilt çatlar, kuru ve sağlıksız bir görünüme sahip olur. Bunun önüne geçmek için yapmanız gereken şey cilt dostu bir sabun kullanmak. 

2. Ellerinizi soğuktan ve sıcaktan koruyun

Aşırı soğuk ve aşırı sıcak ile temas etmek cildinizi yıpratır ve kurutur. Bu sebeple soğuk kış günlerinde eldiven ve benzeri aksesuarlar ile ellerinizi soğuktan korumayı ihmal etmemelisiniz. 

Temizlik yaparken, mutfakta çalışırken ve benzeri durumlarda ellerinizin çok sıcak yüzeyler ile temas etmemesine de dikkat etmelisiniz. Hijyen sağlamak ya da üşümemek adına ellerinizi sıcak su ile yıkıyorsanız suyun sıcaklığının çok yüksek olmamasına özen göstermeli, yemek pişirirken sıcak tepsi, tabak, tencere gibi şeyleri eldiven ya da koruyucu bir materyal olmadan tutmamalısınız.

3. Sert kimyasallara temas etmekten kaçının

Yüzey temizleyicileri, bulaşık deterjanları, çamaşır sabunları ve benzeri temizleyici maddeler, direkt temas halinde cilt bariyerine zarar veren ağır kimyasallar içerirler. Cilt bariyeriniz zarar gördüğünde cildiniz çok daha kolay bir şekilde kurur ve yumuşaklığını yitirir. Bu sebeple bu tarz maddelere temas etmekten kaçınmaya özen göstermelisiniz.

Temizlik yaparken ya da bulaşık yıkarken bu iş için özel olarak üretilmiş eldivenler kullanarak cildinizi temizlik maddelerinin olumsuz etkilerinden koruyabilirsiniz.

4. Ellerinizin ihtiyaç duyduğu bakımı atlamayın

Bakımlı ve yumuşak ellere sahip olmanın ilk adımının cildi yıpratıcı etkilerden korumak olduğunu söylemiştik. İkinci adım ise tabii ki bakım yapmak! Cilde yumuşaklık veren, sağlıklı ve genç bir görünüm sağlayan en önemli şey nemdir. Bu sebeple bakımlı ve yumuşak ellere sahip olmanın yolu da cildin nem dengesini korumaktan geçer. Cildinizi nemlendirmek ve ihtiyaç duyduğu günlük bakımı sağlamak adına günde en az bir defa ellerinize doğal bir şekilde nem sağlayan bir el kremi kullanmalısınız.

Loading…
Loading the web debug toolbar…
Attempt #